Welke kleur kies je voor je woonkamer?

Witte muren in de woonkamer

Wit is één van de populairste kleuren in woonkamers. Deze neutrale kleur zorgt ervoor dat je woonkamer er altijd modern en fris zal uitzien, maar kan tegelijk ook zorgen voor een onpersoonlijke uitstraling.

Daarom kies je best voor meubels die persoonlijkheid geven aan je interieur. Combineer deze met enkele leuke foto’s of schilderwerken en jouw woonkamer ziet er in één klap gastvrij uit!

Wat je ook kan doen is de witte muren combineren met een accentkleur. Hiermee breek je de ruimte en geef je een unieke uitstraling aan jouw woonkamer.

 

Felle kleuren in de living

Felle kleuren kunnen heel druk zijn. Ze staan dan ook symbool voor activiteit. Wanneer jij voor felle kleuren kiest, wil dit zeggen dat je een actief persoon bent. Deze kleuren worden ook vaak geassocieerd met aangename dingen.

Combineer felle kleuren steeds met wittinten zodat je nog voldoende rust krijgt tijdens een avondje tv kijken in de zetel.

 

Warme kleuren voor een warm gevoel

Warme kleuren zorgen ervoor dat je living gezellig oogt. Denk aan aardetinten zoals terracota of aan warme kleuren als oranje, roodbruin of warme grijstinten. Daarbij gaan antieke en neutrale meubels ook goed samen met aardetinten.

 

Pasteltinten voor een elegante en romantische sfeer

Ben jij helemaal fan van een romantisch interieur? Gezellig luieren in de zetel met je partner terwijl er enkele kaarsjes branden. Deze romantische en elegante sfeer kan je creëren met pasteltinten op de muren van je living.

Donkere kleuren vermijd je best aangezien hierdoor je ruimte veel kleiner gaat lijken. Wanneer je hoge plafonds hebt, kan dit wel helpen om de kamer kleiner en gezelliger te maken.

 

Mertens Interieur geeft je deskundig Colora kleuradvies en kan ook jouw volledige woonkamer professioneel komen schilderen.