Tips voor een moderne keukeninrichting

Tips voor een moderne keukeninrichting

 

Een keuken moet niet enkel praktisch, maar ook smaakvol ingericht zijn. Je spendeert er namelijk heel wat tijd. Laten we even kijken hoe je jouw keuken op een moderne manier kan inrichten.

 

De kleur

Een moderne keuken heeft vaak neutrale kleuren. Denk maar aan een volledig witte of zwarte keuken. Wanneer zowel het werkblad, als de kasten en het keukeneiland diezelfde kleur hebben, vormt alles één mooi geheel.

 

Een kookeiland

Als je er plaats voor hebt, is een kookeiland de perfecte blikvanger van jouw moderne keuken. Het kookeiland heeft vaak een strak design, bevat geïntegreerde spoelbakken en een ingebouwde kookplaat.

De afwerking van het werkblad bepaalt mede hoe modern jouw kookeiland eruit zal zien. Kies hiervoor bijvoorbeeld corian, composiet, dekton, hout of beton.

 

De keukenkasten

In een moderne keuken zie je vaak geen handvaten aan de keukenkasten. Zo oogt het geheel erg strak. Om de keukenkasten te openen, wordt er gebruik gemaakt van een tip-on. Wanneer je dan zachtjes tegen de kast duwt, gaat deze vanzelf open.

Met soft-motion zorg je ervoor dat de kastdeur niet dichtslaat, maar zachtjes dichtvalt. Zo voorkom je schade aan de deuren en schuiven.

 

Mertens Totaalproject zet graag de tanden in jouw nieuwe keuken!