Tips voor de inrichting van een appartement

Tips voor de inrichting van een appartement 

 

Niet enkel in de grote stad zie je ze. Ook in kleinere steden zoals Hoogstraten, duiken er appartementsgebouwen op. Hoe kan je een appartement nu praktisch inrichten? Het heeft ten slotte een kleinere oppervlakte dan een rijhuis of een vrijstaande woning.

Met onderstaande tips, berg je al je spullen mooi op én ziet je appartement er netjes opgeruimd uit.

 

Gebruik lichte kleuren voor een optisch groter effect

Donkere kleuren  zorgen ervoor dat een ruimte optisch kleiner lijkt. Daarom gebruik je best lichte kleuren. Combineer bijvoorbeeld witte muren met één accentkleur en kies voor meubels in een lichtere kleur. 

 

Zorg voor een visuele afscheiding tussen ruimtes

Eén grote ruimte ziet er al snel rommelig uit. Plaats daarom een visuele afscheiding tussen de verschillende delen van je appartement. Je hoeft zelfs niet meteen gebruik te maken van kamerschermen. Door je meubels op een bepaalde manier te positioneren, worden de verschillende ruimten van elkaar gescheiden.

Zo kan je een sofa gebruiken om je bureau en je TV te scheiden en ook met planten kan je de overgangen in een ruimte mooi accentueren.

 

Richt je appartement in met multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn erg handig in een klein appartement. Denk maar aan een zetelbed, dat je van zetel tot bed kan omtoveren. Zo kan je ook een uitschuifbare tafel in de keuken plaatsen waaraan al je vrienden kunnen plaatsnemen.

 

Berg je spullen op een verticale manier op

Kies voor hoge, smalle opbergkasten. Deze nemen niet de volledige breedte van de muur in beslag.

 

Breng diepte aan in je interieur

Met enkele visuele trucjes creëer je een gevoel van diepte in je appartement. Dit kan door kussens met een patroon of een contrasterende kleur op je effen sofa te leggen. Je kan ook kiezen voor een mooi vloerkleed in een opvallende kleur.

Daarbij kan ook geen grote spiegel ontbreken. Deze laat de ruimte meteen dubbel zo groot lijken.

 

Graag nog meer tips over het inrichten van jouw appartement? We geven je graag Colora kleuradvies, advies over je interieur of nemen het totale project op ons!