Een accentmuur als onderdeel van een moderne interieurinrichting

Een accentmuur als onderdeel van een moderne interieurinrichting

 

Je ziet het steeds vaker wanneer je een woning binnenstapt: een accentmuur. Alle muren van de ruimte zijn in dezelfde kleur, uitgezonderd van één wand. Zo wordt de aandacht meteen naar één bepaalde muur getrokken.

Speel met kleur en maak je interieur levendig én modern.

 

Welke wand gebruiken als accentmuur?

Met een accentmuur kan je een ruimtelijk effect veroorzaken. In kleine ruimtes kan je best kiezen om een zijdelingse wand in een ander kleurtje te verven. Zo lijkt de ruimte namelijk langer.

In ruimtes met een hoog plafond, kan je kiezen om dit in een donkere accentkleur te verven. In grote ruimtes kan je twee overeenliggende muren een donkerder kleurtje geven.

 

Welke kleur voor een accentwand?

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kleur is de oppervlakte van de muur. Gaat het over een kleine muur? Dan kan je kiezen voor fellere, pure kleuren. Hoe groter het oppervlak, hoe lichter de kleur best is.

Bekijk bij de keuze van de kleur ook hoeveel natuurlijk licht hierop valt. In donkere ruimtes kies je best voor een lichte accentkleur.

Bepaal daarnaast of je glans- of matte verf wilt op je accentmuur. Glansverf straalt frisheid en levendigheid uit terwijl matte verf zorgt voor een rustgevende sfeer.

 

Niet enkel verf, maar ook behangpapier met patroontjes zijn mogelijk

Met behang kan je een accentmuur een heel andere functie geven. Met horizontale strepen, laat je de ruimte extra langer lijken en een bloemenpatroon zorgt voor een speelse toets.

Zo als je ziet, er is veel mogelijk!

 

Heb jij professioneel advies nodig bij het kiezen van kleuren en het uitvoeren van de schilder- of behangwerken? Mertens Interieur helpt je graag verder!